Haberler

E-Bülten'e Kayıt

Müsilaj, yani deniz salyası nasıl oluşuyor?

Müsilaj, yani deniz salyası nasıl oluşuyor?

09.05.2025

Arıtılmadan veya yetersiz arıtılmış olarak denize bırakılan yüksek organik madde (azot, fosfor) içeren atıksular, denizdeki fitoplanktonların — özellikle dinoflagellatlar gibi müsilaj üreten türlerin — aşırı çoğalmasına neden olur. Bu olaya ötrifikasyon denir.

Türkiye'de kağıt ve mukavva üretim tesislerinde su verimliliğinin iyileştirilmesi için neler yapılabilir?

Türkiye'de kağıt ve mukavva üretim tesislerinde su verimliliğinin iyileştirilmesi için neler yapılabilir?

08.04.2025

Türkiye'de kağıt ve mukavva üretim tesislerinde su verimliliğinin iyileştirilmesi için neler yapılabilir? Kamu tarafından endüstriyel su verimliliği kapsamında incelenen tesislerde her bir kg'lık kağıt üretimi için 3,5 - 28,6 L su tüketiliyor. Sektöre özgü tekniklerin, iyi yönetim uygulamalarının geliştirilmesi ve genel önlemlerin uygulanması ile sektörde %25 – 36 oranında su kazanımı sağlanması mümkün.

Artaş Endüstriyel: Atık Su, Geleceğin Temiz Su Kaynağı Olabilir mi?

Artaş Endüstriyel: Atık Su, Geleceğin Temiz Su Kaynağı Olabilir mi?

21.03.2025

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında açıklama yapan Artaş Endüstriyel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Evren Dindiren Dönmez, dünyayı tehdit eden su krizine dikkat çekerek, atık suların artık bir yük olarak değil, stratejik bir su kaynağı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de şeker üretim tesislerinde su verimliliğinin iyileştirilmesi için neler yapılabilir?

Türkiye'de şeker üretim tesislerinde su verimliliğinin iyileştirilmesi için neler yapılabilir?

05.03.2025

Kamu tarafından endüstriyel su verimliliği kapsamında incelenen tesislerde her bir kg'lık şeker üretimi için 0,16 – 7,25 L su tüketiliyor. Sektöre özgü tekniklerin, iyi yönetim uygulamalarının geliştirilmesi ve genel önlemlerin uygulanması ile sektörde %20 – 41 oranında su kazanımı sağlanması mümkün.

Türkiye'de et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen ürünlerin üretildiği gıda tesislerinde su verimliliğinin iyileştirilmesi için neler yapılabilir?

Türkiye'de et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen ürünlerin üretildiği gıda tesislerinde su verimliliğinin iyileştirilmesi için neler yapılabilir?

20.02.2025

Kamu tarafından, endüstriyel su verimliliği kapsamında incelenen tesislerde her bir kg'lık et üretimi için 3,4 – 16,1 L su tüketiliyor. Sektöre özgü tekniklerin, iyi yönetim uygulamalarının geliştirilmesi ve genel önlemlerin uygulanması ile sektörde %12 – 79 oranında su kazanımı sağlanması mümkün.